Groen Beringen zit met een ei

23 April 2019

Groen Beringen zit met een ei

Op paaszondag doken in elke deelgemeente van Beringen reuzegrote paaseieren op. Het zijn echter geen heerlijke chocolade-eieren, gelegd door de paashaas, maar eieren gemaakt van zwerfvuil, geplaatst door Groen Beringen.

De vrijwilligers van Groen Beringen trokken er tijdens de paasvakantie op uit om zwerfvuil op te rapen. Met het verzamelde PMD werden vier eieren gemaakt, die ze in de nacht van 20 op 21 april plaatsten op zichtbare plekken in elke deelgemeente.
Met deze actie wil Groen sluikstorters er van bewust maken dat sluikstorten en zwerfvuil een groot probleem blijft in Beringen.
“Iedereen wil een nette buurt om in te vertoeven, maar zwerfvuil en sluikstorters bemoeilijken dat op verschillende plaatsen. Met deze actie willen we hen daarvan bewust maken”, zegt Irfan Oztas (voorzitter Groen Beringen).

Tegelijk is de actie ook een signaal naar het stadsbestuur om hier in het beleid extra aandacht aan te besteden.
“Gedurfde sensibiliseringsacties, een evaluatie van de plaatsing van alle vuilnisbakken in Beringen en een strengere controle met camera’s kunnen in combinatie een effectieve aanpak blijken”, vertelt Irfan Oztas. “Momenteel wordt sterk gefocust op handhaving via camera’s maar de sensibilisering kan nog veel beter, daar is werk aan de winkel. In ons verkiezingsprogramma van 2018 deden wij daarrond al enkele concrete voorstellen, bij andere partijen zie ik een gelijkaardige aanpak jammer genoeg minder terug.”

Groen Beringen zal de paaseieren zelf opruimen op donderdag 25 april.