Vooruit en Groen bundelen de krachten als progressief alternatief

29 December 2023

Vooruit en Groen bundelen de krachten als progressief alternatief

De partijen Vooruit en Groen hebben in Beringen besloten om de handen in elkaar te slaan en met een kartellijst naar de kiezer te stappen voor de lokale verkiezingen van 13 oktober 2024. De lijst zal de naam ‘Vooruit-Groen’ dragen en aangevoerd worden door Bilgin Bekdemir van Vooruit. Kobe Snyers zal als kopman van Groen de tweede plaats innemen.

Vooruit-Groen wil het progressief alternatief vormen voor de huidige centrumrechtse meerderheid. Het kartel zet enkele pijlers centraal die de levenskwaliteit van de inwoners versterken. Met een sterke focus op sociale ondersteuning, armoedebestrijding en ondersteuning van zorgverleners wil Vooruit-Groen het verschil maken in het leven van alle inwoners. Solidariteit en gelijkheid staan hoog op de agenda. Door te focussen op deze prioriteiten, wil het kartel van Beringen een omgeving maken waarin iedereen zich gewaardeerd voelt.

Verder wil het kartel aandacht besteden aan betaalbaar wonen en duurzame stadsontwikkeling. Zo pleit Vooruit-Groen voor doordachte beleidsmaatregelen die niet alleen zorgen voor toegankelijke huisvesting, maar ook bijdragen aan een groenere en duurzamere gemeente waar aandacht is voor het behoud van bestaande natuur. Tot slot staat ook een veilige leefomgeving hoog op de agenda van Vooruit-Groen. Het kartel wil zich inzetten voor verbeteringen in de verkeersveiligheid, met het oog op een leefbare en gezonde stad.

Vooruit-Groen zal voor én na de verkiezingen van 2024 de dialoog opzoeken met de inwoners van Beringen en hen nauw betrekken bij de verdere vormgeving van het verkiezingsprogramma en het beleid. Op die manier wil Vooruit-Groen samen met de inwoners streven naar een gemeente waarin iedereen zich thuis kan voelen en de belangen van de burgers centraal staan.