Groen bedankt pendelaars op Valentrein

14 Februari 2018

Groen bedankt pendelaars op Valentrein

Naar jaarlijkse gewoonte doopt Groen Valentijn om tot Valentrein. In de voormiddag stak Groen Beringen alle reizigers aan bushalte Bogaersveld op de Koolmijnlaan een hart onder de riem door Valentreinkaartjes en -koeken uit te delen. Pendelaars kunnen hun klein pendelgeluk delen met de hashtag #valentrein en zo een treinreis winnen.

"Nergens in Europa doen mensen zo lang over hun woon-werk-verplaatsingen als in ons land," zegt Meral Özcan van Groen Beringen. "Dat kan en dat moèt anders. Op dit moment doen pendelaars uit Beverlo gemiddeld 1u en 14 minuten over om met de trein in Antwerpen te geraken. Dat is enorm demotiverend. Nochtans biedt het openbaar vervoer het antwoord op heel wat uitdagingen waar we voor staan: de klimaatverandering, luchtvervuiling, files enzovoort. In plaats van pendelaars te laten sukkelen, moeten ze maximaal ondersteund worden. Het openbaar vervoer moet wat ons betreft opnieuw de meest logische keuze worden. Daarom gaan we met Groen voor een grondige upgrade van het openbaar vervoer: een vermindering in pendeltijd en een verbetering van de pendelkwaliteit."

"Nergens in Europa doen mensen zo lang over hun woon-werk-verplaatsingen als in ons land. Dat kan en moèt anders." - Meral Özcan

Groen wil de pendeltijd tegen 2030 met een kwart verminderen, door te investeren in meer en stipter openbaar vervoer, meer en betere realtime-informatie voor pendelaars, fietssnelwegen voor wie korte afstanden doet en meer mogelijkheden tot telewerken. Bovendien wil Groen werk maken van kwalitatieve pendeltijd met propere en aangename voertuigen en stations, voldoende plaats voor elke pendelaar en diens wensen.

"We willen reizigers vooral een positief gevoel geven: ze maken de meest ecologische keuze en met Groen gaan we ervoor zorgen dat dat ook de meest logische keuze wordt," besluit Meral Özcan.