Groen Beringen met jonge top 5 naar de kiezer

03 Juli 2018

Groen Beringen met jonge top 5 naar de kiezer

Groen Beringen stelt zijn top 5 voor de verkiezingen van 14 oktober voor. De top 5 bestaat uit opvallend jonge kandidaten. Op die manier kiest Groen voor een vernieuwing van de politiek in Beringen.

De lijsttrekker voor Groen is Meral Özcan (38). Ze runt op zelfstandige basis vastgoedkantoor Mozaiek Vastgoed in Beringen-Mijn. Op de tweede plaats staat Kobe Snyers (24) uit Korspel, afgestudeerd als politiek wetenschapper en werkzoekende. Daarnaast is Kobe ook voorzitter van Jong Groen West-Limburg. Marga Leenen (52) vult de derde plaats in. Ze woont in Tervant en is verpleegkundige in psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael in Diest. Marga stond ook bij de Vlaamse verkiezingen in 2014 al op de lijst van Groen. Irfan Oztas (25) uit Beringen-Mijn staat op de vierde plaats en is medewerker in een contactcenter. Tot slot sluit Meltem Rabia Dereli (24) de top 5 af. Meltem woont in Koersel en is net afgestudeerd als klinisch psychologe.

Met deze jonge top 5 wil Groen Beringen werk maken van een ander Beringen, dat menselijker, eerlijker en gezonder is.

Met deze jonge top 5 (de gemiddelde leeftijd is 32,5 jaar) wil Groen Beringen werk maken van een ander Beringen, dat menselijker, eerlijker en gezonder is. Mobiliteit en sociaal beleid werden reeds bekend gemaakt als belangrijke thema’s waar Groen op wil focussen in de komende beleidsperiode. Zo pleit Groen onder meer voor een netwerk van snelle fietswegen, een goedkopere Buzzy Pazz, het opnieuw invoeren van een mantelzorgpremie, de opmaak van een integraal armoedeplan en de samenwerking van de stad met een professionele jeugdwelzijnsorganisatie. De rest van het programma zal in de komende weken en maanden voorgesteld worden.