Supplement op de geschenkbon van Toerisme Beringen

26 Mei 2020

Supplement op de geschenkbon van Toerisme Beringen

Op de gemeenteraad van 25 mei doet Groen Beringen een voorstel om handelaars een handje vooruit de helpen tijdens de coronacrisis.

Door de maatregelen die genomen zijn in het kader van de coronacrisis hebben de handelaars ook in Beringen enkele maanden hun deuren moeten sluiten. De maatregelen waren nodig om onze gezondheid te beschermen. Intussen zijn de handelszaken weer open, maar heel wat handelaars hebben het financieel ongetwijfeld niet gemakkelijk gehad in de afgelopen weken en de vraag stelt zich in welk tempo het economisch leven zich weer zal herstellen.

‘De handelaars in Beringen kunnen in deze omstandigheden zeker wat extra steun gebruiken’, zegt Kobe Snyers, Fractieleider voor Groen Beringen. ‘Daarom stellen wij voor dat de stad op elke aankoop van een geschenkbon van Toerisme Beringen, een bonus van 20% bovenop het aankoopbedrag betaalt. Dit gedurende de eerste twee maanden na goedkeuring van dit voorstel.’
Op deze manier kunnen we een impuls geven aan de handel in onze stad en hen extra ondersteunen in deze moeilijke periode. Daarnaast wordt het ‘winkelhieren’, het lokaal aankopen bij ondernemers van hier, met deze geste ook gestimuleerd.
‘In tijden waarin het lokaal winkelen in de eigen gemeente belangrijker dan ooit is, kan de stad met deze extra ondersteuning het verschil maken’, besluit Kobe Snyers.

We zijn blij te vernemen dat dit voorstel wordt meegenomen in een bredere overweging aan economische maatregelen die de meerderheid zal nemen omtrent de coronacrisis.