Groen Beringen luistert naar de mening van jongeren

25 Januari 2018

Groen Beringen luistert naar de mening van jongeren

Groen Beringen lanceert, in samenwerking met Debattle, een enquête waarin ze de mening van jongeren vraagt over diverse thema’s die van belang zijn binnen Beringen. Klimaat, veiligheid, onderwijs, mobiliteit,… Over alles kunnen jongeren via deze weg hun mening geven.

“We vinden het belangrijk dat ook de mening van jongeren gehoord wordt over deze diverse onderwerpen,” zegt Meral Özcan. “Alle beleidsdomeinen hebben ook op hun betrekking, terwijl hun stem in het debat momenteel nog te weinig weerklinkt. Via deze weg proberen we jongeren te betrekken bij politiek en zicht te krijgen op hun mening.  Daarnaast willen we hen op deze manier ook een stem geven: met voorstellen uit de enquête zullen we immers rekening houden wanneer we zelf beleidsvoorstellen doen. Het is belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen in onze stad, ook de jongeren.”

"Het is belangrijk dat iedereen zich thuis kan voelen in onze stad, ook de jongeren." - Meral Özcan

Naast de online enquête zullen de jongeren van Groen Beringen ook nog de straat op gaan om andere jongeren aan te spreken en te vragen naar hun visie op de stad. Ook de adviezen die voortkomen uit de straatbevragingen zal Groen Beringen ter harte nemen.

Wil je de enquête zelf invullen? Dat kan HIER.