Groen Beringen op eigen kracht naar lokale verkiezingen

24 Juni 2024

Groen Beringen op eigen kracht naar lokale verkiezingen

Tijdens de lokale verkiezingen van 13 oktober zullen we dan toch met een eigen lijst opkomen. Vanuit eigen kracht, maar met open vizier op samenwerking.

In de politiek moet je durven beslissingen nemen. In het belang van ons project voor Beringen zullen we ons op 13 oktober met een eigen lijst aanbieden aan de Beringenaar. Inhoudelijk vonden we al snel één lijn met Vooruit, maar op vier maanden van de verkiezingen vonden we het in december aangekondigde gezamenlijke project nog niet concreet genoeg. We gaan dus op eigen kracht, maar met open vizier naar samenwerking. We willen voor alle Beringenaren meebouwen aan de beste versie van hun stad.

Raadslid en lijsttrekker Kobe Snyers licht de beslissing toe: “We zien met Vooruit een lokale inhoudelijke match. Laat dat duidelijk zijn. Maar op dit moment, ongeveer 4 maanden voor de lokale verkiezingen, is het gezamenlijk project helaas niet concreet genoeg. Het lokaal partijbestuur heeft daarom beslist om de kartelformule te verlaten. Wij hebben met Groen onze speerpunten al even op een rijtje, en willen die nu verder uitwerken om aan onze stadsgenoten voor te stellen.”

Nog meer wegen op het beleid

We mikken opnieuw op minstens twee zetels in de gemeenteraad. We sluiten deelname aan een coalitie niet uit. We willen graag versterken wat goed is, maar denken dat ons wagonnetje ook nodig is op een aantal thema’s. Hiervoor zullen we alle steun van de duurzaam denkende Beringenaren kunnen gebruiken. Ons enthousiaste team zal zich hiervoor extra hard inzetten.

Raadslid Irfan Oztas licht alvast een tipje van de sluier. “Er zijn een aantal duidelijke uitdagingen waarmee we aan de slag willen. Denk maar aan zwerfvuil en de bomenkap op sommige plekken. Mensen vinden een aangename leefomgeving belangrijk. Ze willen niet dat er nog meer groene ruimte verdwijnt. Hierin kan Groen opereren in een natuurlijke rol. Ook een sterke sociale ondersteuning, veilig verkeer, eerlijke kansen, betrouwbare dienstverlening voor en betrokkenheid van alle Beringenaren is voor ons belangrijk.”

Groen blijft in Beringen gaan voor positieve politiek, openheid en samenwerking. Wel vertrekken we voortaan vanuit onze eigen werking en kracht. We zijn ervan overtuigd dat we ook zo mee onze stempel kunnen drukken en het verschil maken in Beringen. Al wie zelf het engagement voelt kriebelen, is welkom om hierbij aan te sluiten.