Vraag over bescherming personeel tijdens de coronacrisis

14 Mei 2020

Vraag over bescherming personeel tijdens de coronacrisis

Helaas is de provincie Limburg de regio in Vlaanderen die het meest getroffen is door het coronavirus. Ook in Beringen merken we dat de cijfers over het aantal besmettingen nog steeds sterk stijgen*. Verschillende delen van onze samenleving worden zwaar getroffen door het virus, niet in het minst de woonzorgcentra.Groen Beringen stelt op de gemeenteraad van 20 april enkele vragen in verband met de bescherming van het stadpersoneel, o.a. dat van woonzorgcentrum Corsala.

De situatie in heel wat woonzorgcentra ziet er niet goed uit. Uit de eerste testresultaten blijkt dat ongeveer één op vijf bewoners en één op zes personeelsleden in Vlaanderen besmet is met het coronavirus*. Verschillende woonzorgcentra lanceerden reeds een noodoproep met de vraag om beschermmaterialen voor het personeel in te zamelen. In heel wat woonzorgcentra zou er namelijk een tekort zijn aan deze hoognodige materialen.

‘Tot op heden hebben we maar weinig informatie over de huidige situatie rond het coronavirus in woonzorgcentrum Corsala te Koersel, dat onder beheer van de stad valt’, vertelt Meral Özcan, gemeenteraadslid voor Groen Beringen.

Om meer zicht te krijgen op de huidige situatie voor het personeel, stelt ze op de gemeenteraad van 20 april enkele vragen. ‘Zijn er in woonzorgcentrum Corsala voor het personeel voldoende beschermingsmaterialen voorzien en voorradig?’ vraagt Meral.Is er enig zicht op het aantal besmettingen onder de bewoners en het personeel in Corsala?’

Daarnaast is er ook nog een deel van het stadspersoneel dat niet werkzaam is in het woonzorgcentrum, maar toch nog met inwoners in contact komt. Welke beschermingsmaterialen zijn er voor hen voorzien?

 

 

*Deze cijfers werden geraadpleegd op het moment dat deze mondelinge vraag werd ingediend.